Sigurna dostava
Proizvode pakiramo u zaštitna pakiranja kako bi ih zaštitili od oštećenja
Garancija
Garantiramo kvalitetu za sve proizvode
Brza kupovina
Kroz nekoliko klikova dođete do željenog proizvoda
Iznimna kvaliteta
Veliki broj kvalitetnih proizvoda

Zašto je redovno održavanje mobilnih uređaja važno? Ključni koraci za produženje životnog vijeka Vašeg mobitela

 

Mobilni telefoni su postali neizostavan dio naše svakodnevnice, ali često zaboravljamo da i oni zahtijevaju određenu brigu i održavanje kako bi ostali u vrhunskom stanju. Redovno održavanje pomaže vlasnicima mobitela da produže životni vijek svojih uređaja, smanje troškove popravaka i poboljšaju ukupno iskustvo korištenja. U ovom članku, istražit ćemo ključne korake za održavanje mobilnih uređaja, uključujući zamjenu baterije, čišćenje mikrofona i zvučnika, popravak zvučnika i mikrofona, te brzu izmjenu LCD ekrana.

Ključni razlozi zašto je važno održavati mobilne uređaje

 1. Poboljšanje performansi: Redovno održavanje, poput brisanja nepotrebnih datoteka i aplikacija, može značajno poboljšati brzinu i reagiranje vašeg mobilnog uređaja.
 2. Produženje životnog vijeka baterije: Baterija je jedan od najvažnijih dijelova mobilnog uređaja. Pravilnom upotrebom i povremenim kalibriranjem možete produžiti životni vijek baterije.
 3. Smanjenje rizika od kvara: Redovito čišćenje i održavanje mobilnog uređaja smanjuje rizik od tehničkih kvarova ili oštećenja zbog prašine, vlage ili drugih nepoželjnih faktora.
 4. Očuvanje vrijednosti: Ako planirate prodati ili zamijeniti svoj mobilni uređaj, redovno održavanje će očuvati njegovu vrijednost i olakšati prodaju ili zamjenu.

 

Zamjena Baterije

Baterija je srce mobilnog uređaja, a njeno zdravlje igra ključnu ulogu u njegovoj dugotrajnosti. Današnji mobilni uređaji često dolaze s neodvojivim baterijama koje korisnici sami ne mogu zamijeniti. To znači da je zamjena baterije najbolje povjeriti stručnjacima. Za kvalificiranu pomoć i servis mobitela u Rijeci, posjetite e-point servis mobitela na adresi: Labinska ulica 51a, Rijeka. Donosimo Vam nekoliko koraka za optimalno održavanje baterije:

 1. Izbjegavajte prekomjerno punjenje i pražnjenje: Redovito punite bateriju kada dostigne oko 20% i izbjegavajte punjenje preko 80%, kao i dugotrajno punjenje preko noći. Ovo će produžiti životni vijek baterije.
 2. Redovito kalibrirajte bateriju: Periodički kalibrirajte bateriju tako da je potpuno ispraznite i ponovno napunite kako bi se očuvala njezina točnost prikazivanja kapaciteta.
 1. Koristite originalne punjače: Upotreba originalnih punjača i kabela može spriječiti prekomjerno punjenje i oštećenje baterije.

 

Čišćenje Mikrofona i Zvučnika

Ako primijetite lošu kvalitetu zvuka ili da vaš mikrofon nije učinkovit, ovo su koraci za čišćenje i održavanje:

 1. Uklonite prašinu i nečistoće: Upotrijebite komprimirani zrak ili nježno četkanje kako biste uklonili prašinu i nečistoće iz mikrofona i zvučnika.
 2. Provjerite softver: Ponekad problemi s mikrofonom ili zvučnikom mogu biti softverske prirode. Pregledajte postavke zvuka i mikrofona na svom uređaju.
 3. Stručna pomoć: Ako čišćenje ne riješi problem, posavjetujte se s profesionalcem ili tehničkim stručnjakom. Stručni tim servisa e-point posvećen je rješavanju svih vaših problema s mobilnim uređajima kako biste osigurali da vaš uređaj bude u najboljem mogućem stanju.

 

Popravak Zvučnika i Mikrofona

Ako problemi s mikrofonom ili zvučnikom postanu ozbiljniji, možda će biti potreban njihov popravak:

 1. Koristite originalne ili kvalitetne zamjenske dijelove: Ako je zamjena dijelova neizbježna, uvijek koristite kvalitetne zamjenske komponente kako biste osigurali trajnost i funkcionalnost uređaja. U e-point servisu mobitela ugrađujemo originalne dijelove ukoliko su dostupni kod nas na skladištu ili kod naših dobavljača, no koristimo i zamjenske rezervne dijelove jednake kvalitete kada je to zbog hitnosti popravka potrebno. Garantiramo Vam 3-mjesečno jamstvo kvalitete na popravak i ugrađene rezervne dijelove (isključena su oštećenja nastala prolijevanjem tekućine).
 2. Potražite profesionalca: Ako niste stručnjak, nemojte pokušavati sami popraviti zvučnik ili mikrofon. Potražite pomoć od profesionalaca koji imaju iskustva s popravcima mobilnih uređaja. Naši serviseri su prošli brojne izazove i uspješno popravili različite modele mobilnih uređaja. Bez obzira na složenost problema, možete biti sigurni da će naši stručnjaci pružiti vrhunsku uslugu i obnoviti funkcionalnost vašeg mobitela.

 

Brza Izmjena LCD Ekrana

LCD ekran je jedna od najranjivijih komponenti na mobilnim uređajima. Osjetljiv je na oštećenja, poput pukotina ili ogrebotina. Zamjena oštećenog ekrana može biti skupa, ali ponekad je nužna. Ako se suočavate s oštećenjem ekrana, evo što trebate znati:

 1. Potražite profesionalnu pomoć: Zamjena LCD ekrana zahtijeva posebne alate i stručnost. Nikada ne pokušavajte to napraviti sami.
 2. Kvaliteta zamjenskog ekrana: Odaberite visokokvalitetne zamjenske ekrane kako biste osigurali izvrsnu sliku i trajnost.
 3. Sigurnost podataka: Prije zamjene ekrana, osigurajte sigurnosno kopiranje svih važnih podataka kako ne biste izgubili informacije.

Održavanje mobilnih uređaja je ključno za njihovu dugotrajnost i optimalne performanse. Slijedite ove savjete kako biste produžili životni vijek vašeg mobilnog uređaja i uživali u besprijekornom iskustvu korištenja.

Uzmite u obzir da su ovo samo smjernice i da bi za ozbiljnije popravke ili zamjene komponenti trebali konzultirati stručnjaka. Vaš mobilni uređaj će Vam zahvaliti na brizi koju mu pružate.